Stiri Traian Buzoianu
Traian Buzoianu
Krum
Elevii Colegiului National de Arta "Ion Vidu": Tudor Sârb, Raul Romaniuc, Gabriel Budur, Alex Jivcov, Victoria Răileanu, Mihaela Chiticariu, Sebastian Ciocan, Sebastian Vâlcea şi Oana Jderiu
Hanoch Levin (1943-1999) este una dintre cele mai importante figuri ale culturii israeliene.
Dramaturg, muzician, prozator, poet, regizor de teatru, cofondator al Asociatiei Autorilor Dramatici din Israel, ziarist, Hanoch Levin se face auzit ca una dintre cele mai puternice voci ale generatiei sale. Generalizand, opera lui s-ar putea inscrie in doua teme majore: satira politica si comedia neagra, centrata pe subiectul familiei si cartierului, care scoate in evidenta aspiratiile si vicisitudinile unor personaje insignifiante, incremenite intr-o existenta absolut terna, tema in care se inscrie si piesa Krum. Dar dincolo de acestea, sau poate in primul rand, scrierile lui Hanoch Levin reprezinta o metafora profunda a conditiei umane.
Regizorul Radu Afrim se bucura deja de notorietate, fiind autor al mai multor spectacole care, prin non-conformismul lor, precum si prin valoarea lor estetica, au suscitat mereu valuri de admiratie, intrebari si emotii puternice. Talentul sau incontestabil a fost recunoscut la ultima editie a Galei UNITER, unde Radu Afrim a fost distins cu Premiul pentru cea mai buna regie. Prezenta lui la Timisoara este o sansa extraordinara, atat pentru trupa Nationalului, cat si pentru public.
Autobahn
Traducerea: Diana Iliescu
Videoproiectii & lighting design: Lucian Moga
Muzica & sound design: Petru Mărgineanu
Autobahn - o colectie de cinci piese intr-un act - parcurge in viteza destine si experiente umane, limitate fiecare, la propriu, in timp si spatiu, de interiorul unei masini. Cu o onestitate brutala si, de ce nu, voyeurista, Autobahn intra in intimitatea unor oameni aparent normali, calatori in trafic: o fiicã toxicomana in conflict cu mama ei; un adolescent rapit de un pedofil; un sot inselat; un cuplu imposibil; o mama adoptiva oscilind intre procesul de constiinta declansat de abandonarea fiului si suspiciunea de abuz sexual ce planeaza asupra tatalui. Autobahn - o radiografie dura a societatii in care traim.
O privire realista si, totodata, cinica asupra unor teme sociale de stricta actualitate.
O imagine provocatoare si bulversanta a conceptiilor si prejudecatilor noastre. Tabu-uri sparte, relatari socante: Autobahn.
Athenée Palace Hotel
Adaptare: Robert Şerban, Alexander Hausvater
Pentru o zi, un hotel din Romania devine Europa.
Pentru o zi, intr-un hotel din Romania, cineva apasa butonul rosu.
Pentru o zi, intr-un hotel din Romania, istoria are ziduri, nu pagini, pentru ca nu mai are nimeni timp sa le scrie.
Pentru o zi, un hotel din Romania este insasi Europa.
Athenee Palace Hotel.
Athenee Palace Hotel este locul in care totul este posibil, unde, intre candelabre de cristal si asternuturi de matase, universul cel mic inchide in sine universul cel mare, cu tot ce are el mai sublim si mai abject, mai adevarat si mai fals, mai trecator si mai definitiv.
Pentru o zi, o zi anume, 21 iunie 1940, Athenee Palace Hotel inchide in spatele usilor sale lucioase, lumea. O lume perturbata iremediabil in scala ei valorica de esecul unuia dintre cele mai importante repere ale sale si de dovada ca haosul poate deveni, la randul lui, un reper: ocuparea Parisului.