Recital vocal instrumental de muzica veche

De multe stagiuni, Studioul de muzica veche isi incânta publicul cu pagini muzicale bine cunoscute si recunoscute dar si cu partituri rar cântate, a caror auditie se dovedeste deosebit de interesanta. Nu in ultimul rând, apreciem preocuparea celor trei muzicieni, Georgeta Stoleriu, Anca Iarosevici si Verona Maier pentru muzica româneasca veche si moderna, iar aici trebuie evidentata strânsa si lunga legatura dintre Studioul de muzica veche si compozitoarea Felicia Donceanu.
Studioul de muzică veche
Marti, 20 Noiembrie 2012, 19:00 - 21:00 Sala mare, Ateneul Român
GEORGETA STOLERIU - soprană
ANCA IAROSEVICI – viola da gamba discant şi tenor
VERONA MAIER – clavecin
Program:
Georg Friedrich Handel
Cantata Airs francais
Johann Sebastian Bach
Sonata în sol major, BWF 1027
Suită scoţiană (sec. XVI-XVII)
The Scot's Marche
Joy to the Person of My Love
To the Banks Helicon
Come children dere...
Scotch Cap
In a Garden So Green
Felicia Donceanu
Una volta alla corte del principe (operă de cameră pentru soprană, viola da gamba, clavecin şi percuţie pe texte de Matteo Maria Boiardo, Angelo Poliziano, Ludovico Ariosto şi Petru Cercel) p.a.a.
STUDIOUL DE MUZICă VECHE a fost fondat în 1990. Este format din patru muzicieni cu o activitate artistică individuală remarcabilă, care au dorit să aducă în actualitate muzica veche, redată pe instrumente originale. Repertoriul formației include muzică din perioada medievală, renascentistă și a barocului, în aranjamente și transcripții, dar și lucrări contemporane compuse de autori români special pentru formație. A întreprins turnee în Germania, Austria, Spania, Franța, Grecia, Slovacia, Ungaria, Portugalia, SUA. Ansamblul a participat la festivaluri internaționale ca „George Enescu”, Santander și Palencia (Spania) și are numeroase înregistrări pe disc. Cântă pe instrumente germane sau confecționate în țară.
Soprana GEORGETA STOLERIU, cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică din București, are o bogată activitate concertistică. S-a perfecționat la Weimar și este laureată a concursului Bach (Leipzig). A colaborat cu orchestre din țară și din Europa și a înregistrat peste 3000 de minute la Radio România, pe disc și la TVR. În ansamblu susține partea vocală, pe cea de percuție și lăută.
Violoncelista ANCA IAROSEVICI s-a perfecționat la Bayreuth și s-a dedicat începând cu 1974 studiului violei da gamba. Din 1980 susține o bogată activitate artistică în diferite formații. În ansamblu cântă la viola da gamba sopran, alto, tenor.
Pianista VERONA MAIER s-a perfecționat la Nisa. Din 1987 cântă și la clavecin și a efectuat turnee în Italia, Elveția, Franța, Grecia, Ungaria, Germania etc. Are înregistrări radiofonice și discografice. Este cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică din București.