Copiii și personajele lor preferate din povești au însuflețit Grădina Botanică

Asociația Team Work a organizat pe data de 7 iunie 2014 cea de-a IX-a ediție a „Vânătorii de Comori” în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.
Evenimentul destinat copiilor, programat inițial pentru data de 1 iunie 2014, a fost amânat cu o săptămână ca urmare a vremii nefavorabile. Cu toate acestea, cei mici au petrecut cu un entuziasm sporit ziua însorită în căutarea comorilor ascunse ale Grădinii Botanice. Activitatea, desfășurată în intervalul orar 10:00 – 14:00, a atras un număr de 173 copii. Aceștia, însoțiți de părinți, bunici sau cadre didactice, au parcurs un traseu prin lumea poveștilor care i-a dus către „comoara”pe care au descoperit-o la sfârșitul aventurii.
Voluntarii Asociației Team Work, costumați în personaje din povești, i-au întâmpinat pe micuți încă de la intrarea în Grădina Botanică și i-au ghidat pe aceștia pe un drum misterios. Pentru a ajunge la comoară, copiii au răspuns la diferite întrebări despre natură și ecologie, testându-și astfel cunoștințele și dovedindu-și curiozitatea față de mediul înconjurător. Datorită răspunsurilor corecte pe care le-au dat, copiii au fost îndrumați mai departe, către un nou personaj. La capătul traseului, aceștia au primit un cadou personalizat, realizat de voluntarii Asociației Team Work și au putut participa la o tombolă, în urma căreia au câștigat diferite surprize.
Vizitatorii Grădinii Botanice care au dorit să susțină următoarele proiecte derulate de Asociația Team Work în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București au putut face donații, în schimbul cărora au primit broșe și pandantive realizate manual de către membrii voluntari ai organizației.
„Vânătoarea de Comori” a fost sprijinită de partenerii media: StartUB, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, buzzcamp.ro, InParc.ro, Onlinegallery.ro, Gratuitor.ro, UrbanKid.ro și ProKid.ro.
„Vânătoarea de Comori” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamnă 2011. În perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.
Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.