Concertul Madrigalului la Bruxelles – „privilegiu“ pentru românii din Belgia

COMUNICAT DE PRESĂ
Corul Național de Cameră Madrigal a concertat duminică seara la Bruxelles, într-una din cele mai vechi și prestigioase abații: Abbaye de la Cambre.
Organizat de Ambasada României din Belgia și sprijinit de Federația Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord condusă de Daniela Popescu, concertul dirijat de Anna Ungureanu a fost un real succes și s-a desfășurat cu casa închisă. Corului Madrigal s-au alăturat în cadrul acestui concert, soprana Soumaya Hallak și harpista Alisée Frippiat. Evenimentul s-a bucurat de prezența muzicianului Jacques-Alphonse De Zeegand, din a cărui compoziții a intepretat și Corul Madrigal.
“Pe scurt, un concert extraordinar! A fost un privilegiu, atât pentru mine, cât și pentru spectatorii care au umplut cea mai veche și prestigioasă abație din Bruxelles, să asistăm la un spectacol de excepție oferit de Corul Național de Cameră Madrigal. Ca român, am fost mândru de această formație emblematică a culturii naționale, iar pentru Ambasadă a fost o adevarată onoare să organizăm acest concert. Felicitări artiștilor și managerului Madrigalului, Maria Stoica. Sunt absolut convins că publicul belgian va dori să îi revadă cât mai des în Belgia, în anii care vin!”, a declarat la sfârșitul concertului Ambasadorul României la Bruxelles, Excelența Sa, Ştefan Alexandru Tinca.
Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent peste 4000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului UNESCO. În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional "George Enescu" (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate, Diploma și Trofeul UNESCO "50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal".