„100 de ani în 100 de concerte” începe sâmbătă cu Mircea Tiberian, în grădina Casei Filipescu - Cesianu

Sâmbătă, 7 iulie, de la ora 19:00, UCIMR și Muzeul Municipiului București invită publicul bucureștean să ia parte la un concert cu semnificație aparte, în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Evenimentul este dedicat aniversării Centenarului și aduce pe scenă muzicieni excepționali, reuniți într-un cvartet internațional de forță: Mircea Tiberian – pian (România), Claudio Puntin - clarinet (Italia), Chris Dahlgren – contrabas (Germania) și Tilo Weber – tobe (SUA). Li se vor alătura Florin Iaru și Teodor Dună care vor citi pagini de literatură. Accesul la concert va fi liber.
Și cei mici sunt așteptați la eveniment, pentru că de la ora 17.00 și până la ora 19.00 vor avea loc două ateliere creative gratuite pentru copii (4-10 ani). Vor învăța să realizeze obiecte practice și decorative, sub îndrumarea specialiștilor în educație nonformală. Înscrierile pentru atelier se fac la adresa office@ucimr.ro, până în seara de vineri, 6 iulie, sau la fața locului, începând de la ora 16.30, iar accesul copiilor se va face în limita locurilor disponibile (20 de copii per atelier).
Evenimentul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” și beneficiază de co-finanțare AFCN.
Acest concert este primul dintr-o serie ambițioasă de evenimente culturale inițiate de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România pentru a sărbători Centenarul alături de public, muzicieni și artiști contemporani, în spații cu semnificație pentru istoria României în context european.
100 de concerte reprezintă, totdată, cele 100 de concerte organizate anual de UCIMR prin stagiuni independente și evenimente punctuale cu scopul de a promova tineri artiști excepționali din România, prin programul „Oportunități la tine acasă” derulat începând cu anul 2009.
#100ani100concerte va cuprinde recitaluri de muzică jazz și clasică, ateliere pentru copii și expoziții tematice. Dintre primele locuri parte din acest proiect se numără Casa Filipescu – Cesianu, Biblioteca Națională, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Biblioteca ASTRA din Sibiu și multe alte spații pe care sunteți invitați să le redescoperiți și în contextul Centenarului.
Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ și, de asemenea, a acordat la rândul său finanțări pentru numeroase alte proiecte independente.
Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.